fb
0

Преглед на кошницата

Вашата кошница е празна!
0800 900 77 пон-пет 09:00-18:00 ч.

Бордото – цветът на есен 2017

Въпреки преходността си, всеки нов сезон в модата взаимства от предходните и следва някаква последователност. От яркото червено до тайнственото бордо – очаквайте есен 2017 да подпали страстите. Наситен и богат цвят, цветът бордо е един от най-актуалните за есента. Той придава класа и стил и подчертава визията на всяка жена, която иска да впечатлява.

“Бордото” като определение за цвета е използвано още от 1891 г. Кръстен е на френското тъмно червено вино от град Бордо.  В древността е бил смятан за цвета на императорите. Той едновременно има светъл характер и изразява достойнство, сила и умереност, от друга страна, символизира естественост, изтънченост и елегантност.

Тъмно червеното сериозно защитава позицията си и отново успява да завладее световните подиуми. Червената обувка, ботуш или бота веднага се превръща в акцент на всяка визия, независимо каква е тя, затова много дизайнери избраха червеното за водещ цвят при обувките. MICHAEL KORS, ALTUZARRA, ANTONIO BERARDI, VERSUS VERSACE, FENDI заложиха в колекциите си на цели визии в сладкия винен цвят. 

От ярко червени тонове до по-приглушените и дълбоки нюанси, червеното ще е сред топ цветовете при обувките за есен/зима 2017/2018.

Предлагаме ви няколко модерни комбинации!